Koor Leedvermaak uit Leiden

Wij zijn een meerstemmig Nederlandstalig koor onder leiding van Peter van Marle. Ons koor bestaat uit ± 40 enthousiaste amateurs en zingen met heel veel plezier iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in het buurthuis de Stevenshof te Leiden. Na afloop van de repetitieavond drinken wij nog een drankje aan de bar van het buurthuis. Hierdoor worden op een prettige manier de sociale contacten onderhouden. Het koor heeft op het repertoire niet alleen liedjes welke vroeger al door onze ouders werden gezongen, maar ook de liedjes van hedendaagse zangers en groepen. Voor de optredens wordt rekening gehouden met de leeftijd van het publiek, vandaar dat ons repertoire bestaat uit diverse blokken die geschikt zijn voor jong en oud. Wij verzorgen optredens in grote en kleine setting, zowel tijdens de kerst periode als gedurende het verdere jaar. Het koor is te boeken via deze website. Voor de optredens in dit jaar: zie de Agenda. Kijk voor een impressie van ons laatste kerstoptreden op 22 december 2023 in buurthuis Stevenshof op de volgende link: https://youtu.be/11gFlY_PRrA?si=48RreUnlY98WGl3J. Gedurende het jaar verzorgt ons koor diverse optredens, waarbij we zowel recente liedjes, als wat oudere nummers ten gehore brengen: https://youtube.com/watch?v=_VI_Oti2PLs&feature=shared

Denk je dat jij bij dit gezellige koor past, meld je dan aan d.m.v. het inschrijfformulier of kom eens vrijblijvend meezingen op één van onze repetitieavonden in het buurthuis. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Geschiedenis

In september 1991 is het koor ontstaan door een groepje vrienden, dat rond de piano van dirigent Willem Overduin wat liedjes gingen zingen. Het eerste liedje was: “Huilen is voor jou te laat”. Dat werd al snel 4 stemmig en Willem ging serieus arrangementen maken. Het koor kreeg de naam: “Leedvermaak” omdat het in eerste instantie uitsluitend Hollandse smartlappen zong. Na 7 jaar is Willem een andere weg in geslagen en hebben we Michel de Haas uit Noordwijk binnen kunnen halen. Daar hebben we goede herinneringen aan Michel wist het koor steeds leuk te motiveren maar hij had niets met smartlappen. Hij introduceerde daarom voorzichtig Nederlandstalig populair. En dat werd goed ontvangen.Van lieverlee gingen de smartlappen naar de achtergrond, hoewel ze nog wel worden gezongen in verpleeg- en verzorgingshuizen. Door de jaren heen is het koor ook meer voor andere doelgroepen gaan zingen. Bijvoorbeeld voor jong gehandicapten, maar ook winkelcentra en festivals schuwen ze niet. Ook hebben ze een erg leuk en gezellig kerstrepertoire met niet alleen Nederlandstalige liedjes maar ook veel Engelse. Ook een inspiratie voor ons was dirigente en jazz-zangeres Vivienne Aerts. Ondertussen staan we onder leiding van Peter van Marle en zijn we ons repertoire aan het vernieuwen met de mooie arrangementen die hij voor ons schrijft.

Bestuur

Ons bestuur wordt gevormd door de onderstaande mensen.
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met ons bestuur van Koor Leedvermaak d.m.v. een e-mail naar bestuurleedvermaak@gmail.com.

Voorzitter: Ineke van den Broek

Penningmeester: Mart Helfensteijn

Secretaris: Simone Faber

De vereniging is lid van de “Kamer van Koophandel Leiden” dossiernr. 28095507.