Nieuwe dirigent

Peter van Marle

Peter van Marle is afgestudeerd aan het conservatorium, in 1982 te Hilversum (orgel) en haalde het diploma “Orgel Dm” met o.a. de bijvakken piano, zang en directie. Van 1993 – 1994 studeerde hij aan het conservatorium te Alkmaar (toetsen) en behaalde het diploma “Post HBO keyboard”. Daarnaast volgde hij verschillende directieopleidingen o.a. bij de Kunstfactor en Kurt Thomas in Utrecht. Hij behaalde in 2008 bij de Kunstfactor het certificaat “Koordirigent Lichte muziek”. Onder zijn bevlogen en bekwame leiding als dirigent en muziekleraar zongen en speelden een aantal koren en vele muzikanten zoals de “Notenbalkers” uit Heemskerk, de “Time Out Singers” uit Uithoorn en vanaf januari 2018 het koor “Leed Vermaak” uit Leiden.

Peter is verder bekend als muziekauteur en arrangeur. Zijn muziekboeken werden door het NTI te Leiden en uitgeverij Educatief uitgegeven. Een drietal van zijn muziekboeken zijn vertaald in het Spaans en werden door een middelgrote uitgeverij in Spanje gepubliceerd.

Met de bekende pianist Jan Vayne werkte hij nauw samen aan een pianomethode voor het NTI.

Hij geeft muziekles op “De VAK”(Kunstencentrum) in Delft en in het verleden bij “Stichting Kunst Rond de Venen” in Mijdrecht, de “Brede school” in Uithoorn en de “Hillegomse muziekschool”.

Als dirigent, begeleider en als solist gaf hij vele concerten voor 10 man maar ook voor 1000 man publiek. Zo speelde hij afgelopen jaar 2017 samen met een bevriende pianist het bekende stuk Canto Ostinato van S. Ten Holt in Delft en gaf hij een drietal (solo) orgelconcerten in de Maartenskerk in Hillegom.